Sushi – Cele mai sănătoase variante.

1. Sashimi

Sashimi este pește proaspăt, crud, tăiat subțire. Unele dintre cele mai populare tipuri de sashimi includ somonul , tonul, calmarul, caracatița și lipa.

Sashimi este un meniu de sushi simplu, bogat în nutrienți, bogat în proteine.

Proteina este cel mai satios macronutrient, iar alegerea alimentelor bogate in proteine ​​atunci cand iesi sa mananci este o modalitate inteligenta de a te asigura ca masa ta va fi satioasa.

2. Rulou curcubeu

Adevărat numelui său, un rulou curcubeu este format din ingrediente viu colorate. Rețetele de rulouri de curcubeu pot varia, dar de obicei conțin castraveți , avocado, crab și diverse tipuri de pește, cum ar fi tonul și somonul.

Rulourile de curcubeu conțin și un strat de alge nori și un strat de orez. Puteți cere orez brun dacă doriți să vă faceți masa un pic mai bogată în nutrienți.

Rulourile Rainbow sunt bogate în proteine ​​și grăsimi sănătoase din multiplele surse de fructe de mare pe care le conțin. De asemenea, sunt o sursă bună de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

3. Rulouri de legume cu orez brun

Dacă nu ești un mare fan al fructelor de mare, rulourile de legume pot deveni noua ta comandă de sushi. Cele mai multe restaurante de sushi oferă câteva tipuri de rulouri de sushi pe bază de plante, cum ar fi rulouri cu avocado și castraveți, rulouri cu avocado și rulouri cu legume amestecate.

Un rulou de legume amestecat poate conține o serie de legume, cum ar fi morcovi, castraveți, ridichi și sparanghel. De asemenea, conțin de obicei avocado pentru a adăuga o textură cremoasă.

Rulourile de legume sunt pline cu fibre din diferite legume, avocado și orez brun. În plus, acestea tind să aibă mai puține calorii decât alte tipuri de sushi.

Chiar dacă nu vedeți un rulou de legume în meniu, dacă solicitați unul, majoritatea restaurantelor de sushi vă vor prepara un rulou pe bază de plante folosind orice legume pe care le au la îndemână.

Dacă urmați o dietă pe bază de plante sau vegană, puteți adăuga tofu sau împerecheați rulouri de legume cu o parte de fasole edamame aburită pentru niște proteine. De asemenea, vă puteți bucura de rulouri de legume alături de sashimi sau fructe de mare gătite pentru o masă completă.

4. Rulada de avocado cu somon

Somonul și avocado sunt ambele legate de unele beneficii pentru sănătate.

Somonul este o sursă bogată de mulți nutrienți, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, seleniu și vitamina B12 , în timp ce avocado oferă fibre, magneziu, vitamina C, vitamina E și acid folic.

Consumul regulat de somon poate ajuta la reducerea nivelului de trigliceride și la creșterea nivelului protector al colesterolului HDL (bun) din sânge. Între timp, adăugarea de avocado în dieta ta poate ajuta la scăderea colesterolului LDL (rău) și la îmbunătățirea aportului general de nutrienți.

REZUMAT

Sashimi, rulourile cu legume, rulourile cu somon și avocado și rulourile curcubeu sunt doar câteva exemple de opțiuni de sushi sănătoase.