De ce nu este sănătos să amestecăm produsele lactate cu cele din carne.

Multe, dacă nu toate, legile dietetice biblice au fost dovedite de știință că oferă beneficii pentru sănătate dacă sunt respectate.

O astfel de lege este interzicerea consumului de carne și lactate împreună. Următoarele sunt câteva fragmente referitoare la știința acestui subiect.

Din punct de vedere științific, stomacul trebuie să creeze două profiluri acide total diferite pentru a digera lactatele și carnea. Un profil acid pentru carne, acid clorhidric. Un profil acid diferit pentru lactate, alcalin. Sunt profile acide opuse. Ele pot fi măsurate pe o scară de pH. Unul mai alcalin și celălalt mai acid.

Mecanism.

Ceea ce se întâmplă în sistemul digestiv atunci când lactatele și carnea sunt amestecate este că stomacul produce ambele profiluri conflictuale care apoi se anulează reciproc (acid amestecat cu alcalin = neutru 7,1 ph). într-un mod sănătos, devine apoi putred și va putrezi în interiorul intestinelor creând boli… o infecție sau o formă de contaminare. 

Este bine cunoscut faptul că multe boli se datorează deficiențelor anumitor factori alimentari esențiali – vitamine și minerale. Aceste deficiențe produc degenerarea anumitor țesuturi, iar această degenerare are ca rezultat pierderea rezistenței. Apoi, infecțiile ne invadează și produc boli. Nu este suficient să avem elementele esențiale în alimentele pe care le mâncăm – ele trebuie de fapt să fie utilizate de corpul nostru, trebuie să fie disponibile pentru țesuturile noastre.

Chimia din spatele combinației.

Astfel, este posibil să consumăm cantități mari de alimente hrănitoare și să nu obținem niciun beneficiu de pe urma acestora dacă mâncăm și alte alimente în același timp care interferează cu digestia corectă a alimentelor purtătoare de vitamine și minerale. Dacă mâncăm brânză, bogată în calciu, și în momentul în care ajunge la intestinul nostru subțire, acolo are loc un proces digestiv alcalin, atunci foarte puțin (dacă există) din acel calciu ne va fi disponibil. Calciul va face o combinație chimică cu alcalii și va deveni neabsorbabil, va trece prin și ieși din corpul nostru nefolosit! Indiferent de câtă brânză mâncăm, este posibil să suferim în continuare de deficiență de calciu – dacă calciul nu este absorbit. Dar dacă acest aliment ajunge în intestinul subțire atunci când este prezentă o condiție acidă, o mare parte din calciu va fi utilizat.

Atunci, evident, trebuie să fim siguri că atunci când mâncăm brânză, intestinul nostru subțire va fi acid și nu alcalin. Dar cum? Răspunsul este clar și incontestabil: prin a nu consuma  carbohidrați mari în același timp.

Fiecare tip de proteină necesită un caracter specific, puterea și momentul secrețiilor sucului digestiv. Aceasta înseamnă că nu trebuie consumate două tipuri de proteine ​​concentrate împreună la o masă. Nucile, carnea, ouăle, brânza sau alte alimente proteice nu trebuie consumate împreună. Și nu ar trebui consumate două tipuri de proteine ​​animale împreună, o regulă care poate fi greu de înghițit de mulțimea de surf și gazon.