Dieta KETO produce pierderea masei osoase?

O dietă ketogenă sau keto este bogată în grăsimi (75%) și proteine ​​(25%) și săracă în carbohidrați (5%).

Prin limitarea severă a glucozei de care organismul are nevoie pentru energie, provoacă o stare metabolică numită cetoză. Acest lucru forțează organismul să ardă grăsimile ca combustibil, ceea ce produce acumularea de acid. Corpul elimină majoritatea acestor acizi prin urină. Dar dacă se acumulează mai mult acid decât poate procesa organismul, cetoza se poate transforma rapid într-o afecțiune care pune viața în pericol, cunoscută sub numele de cetoacidoză.

Dietele keto încearcă să echilibreze cantitatea de proteine, grăsimi și carbohidrați pentru a menține organismul în cetoză fără a depăși această linie.

Dieta este strictă. Elimină toate zaharurile, cerealele și majoritatea fructelor și legumelor. Persoanele care urmează un plan de dietă keto mănâncă grăsimi sănătoase, cum ar fi ouă, pește, ulei de măsline, avocado și nuci, împreună cu unt, carne de vită și carne de pasăre. Regulile dietei limitează legumele la legumele cu frunze verzi și legumele crucifere precum broccoli sau conopida.

Unii oameni urmează o dietă keto pentru pierderea grăsimilor, pierderea în greutate sau creșterea masei musculare. După ce corpurile lor se adaptează la cetoză, se stabilesc. Beneficiile de pierdere în greutate încetează, dar alte efecte secundare negative pot continua.

Lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a intra într-un stil de viață cu dietă keto.

  • Mulți oameni care urmează dieta keto experimentează simptome asemănătoare gripei timp de până la două săptămâni, pe măsură ce corpul lor se adaptează la starea de cetoză.
  • Dieta ketogenă poate afecta nivelul de electroliți. Electroliții sunt mineralele care mențin funcția sistemului electric al organismului. Dacă nu sunt suficiente, poate provoca leziuni renale și bătăi neregulate ale inimii. Este posibil să vă deshidratați pe dieta keto, ceea ce crește acest risc.
  • Dieta keto poate scădea, de asemenea, densitatea osoasă. Un articol publicat a raportat efectele în timp real ale dietei keto asupra a 30 de alergători de clasă mondială. Cercetatorii au efectuat teste de sange initiale pentru a masura densitatea minerala osoasa de la toti indivizii la inceputul studiului. Timp de trei săptămâni și jumătate, sportivii au urmat o dietă ketogenică. După perioada de studiu, cercetătorii au făcut un al doilea test de sânge pentru a compara cantitățile de minerale osoase din sânge cu primul test. Concluziile au fost amănunțite.
  • Studiul a arătat că dieta săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi a scăzut capacitatea organismului de a construi oase noi și a crescut degradarea osoasă. Ceea ce poate fi și mai rău este că, după ce oamenii au putut mânca din nou carbohidrați, doar unele dintre aceste funcții au revenit la normal. Acest mic studiu va deschide porțile pentru studii privind efectele pe termen lung ale dietei keto asupra sănătății oaselor.

Dacă doriți să încercați o dietă ceto, discutați cu medicul dumneavoastră primar și cu un nutriționist pentru a vă asigura că primiți cantitățile potrivite de vitamine și minerale de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru a funcționa și a produce oase noi.