Beneficii – algele kelp

1. Are un conținut scăzut de calorii

Există atât de multe beneficii ale varecului de luat în considerare. Varecul de mare conține relativ puține calorii, dar se mândrește cu câțiva nutrienți importanți. O porție de 3,5 uncii de varec de mare crud are doar 43 de calorii.

Consumul de alimente vegetale care au un conținut scăzut de calorii și bogate în nutrienți poate ajuta la scăderea riscului de apariție a unui număr de afecțiuni de sănătate, inclusiv boli de inimă.

2. Este o putere a mineralelor

Deoarece absoarbe nutrienții din mediul înconjurător de apă sărată, varecul este bogat în minerale.

Algele de mare sunt bogate în minerale precum sodiul, care este responsabil pentru menținerea echilibrului fluidelor din organism. O porție conține 10% din cantitatea zilnică recomandată de sodiu.

Minerale precum fierul, zincul, fosforul și potasiul sunt, de asemenea, disponibile în alge de mare, în cantități mai mici.

Are 168 de miligrame de calciu, ceea ce este mai mult decât multe legume, inclusiv gulii și varză. Corpul tău are nevoie de calciu pentru a menține oasele puternice și funcția musculară.

Kelp are, de asemenea, cantități mari de magneziu, oferind 121 de miligrame sau 29% DV per porție. Beneficiile includ menținerea funcției musculare și nervoase și reglarea tensiunii arteriale.

Kelp este, de asemenea, o sursă bună de fier, având 2,8 miligrame, sau 16% din DV, per porție. Fierul vă ajută să mențineți celulele sanguine sănătoase. Are, de asemenea, niște mangan, potasiu și zinc, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ din organism.

3. Este bogat în vitamine

Kelp este o sursă excelentă de vitamina K și furnizează 82% din valoarea zilnică per porție. Vitamina K este necesară pentru coagularea corectă a sângelui și metabolismul osos.

Folatul este un nutrient important pentru gravide pentru a ajuta la prevenirea malformațiilor congenitale. O porție de alge furnizează 180 de micrograme, sau 45% din DV, ceea ce îl face o sursă bună de nutrient.

Kelp conține, de asemenea, vitaminele B riboflavină, acid pantotenic și tiamină necesare pentru metabolismul adecvat și producerea de energie. În plus, vei primi niște vitamina C și vitamina E, care ajută la combaterea daunelor oxidative ale celulelor tale.

4. Are Antioxidanți

Algele marine precum varecul conțin antioxidanți, care pot ajuta la reducerea radicalilor liberi care cauzează boli și la scăderea riscului de afecțiuni precum cancerul și bolile de inimă.

Compușii antioxidanți din algele marine au fost legați de o progresie mai lentă a cancerului, în special a cancerului colorectal și de sân, conform cercetării din septembrie 2014​. Cercetătorii au subliniat importanța algelor marine în lupta împotriva anumitor tipuri de cancer.

5. Oferă iod

Cantitatea zilnică recomandată de iod pentru adulți este de 150 micrograme. Persoanele însărcinate sau care alăptează au nevoie de 50% mai mult.

Corpul tau are nevoie de iod pentru producerea corecta a hormonilor tiroidieni. La rândul său, nivelurile scăzute de iod pot duce la hipotiroidism, provocând simptome de oboseală, depresie, creștere în greutate și incapacitatea de a tolera frigul.