Vitamina K2. Află cât de importantă este aceasta!

Vitamina K2 este un nutrient important care ajută organismul să absoarbă calciul. De asemenea, este necesar să se dezvolte și să se mențină oase și dinți puternici. Fără suficientă vitamina K2, organismul nu poate folosi calciul în mod corespunzător, ceea ce duce la probleme de sănătate precum osteoporoza. Vitamina K2  se găsește în legumele cu frunze verzi, ouă și produse lactate.
Vitamina K2 este un nutrient esențial pentru sănătatea umană, dar absorbția sa din dietă este scăzută. Acest lucru se poate datora faptului că vitamina K2 se găsește într-un număr mic de alimente, iar acele alimente nu sunt de obicei consumate în cantități mari. Suplimentele de vitamina K2 pot îmbunătăți absorbția acestei vitamine esențiale.

Ce se întâmplă când iei vitamina K2?

Vitamina K2 este o vitamină solubilă în grăsimi care joacă un rol vital în coagularea sângelui, sănătatea oaselor și sănătatea inimii. Când luați vitamina K2, vă ajută corpul să producă mai multe proteine ​​necesare pentru coagularea sângelui. De asemenea, ajută la menținerea oaselor sănătoase, menținând calciul în oase și în afara arterelor. Vitamina K2 este, de asemenea, esențială pentru sănătatea inimii, deoarece ajută la prevenirea întăririi arterelor.

Ce este Menaquinone-7?

Menachinona-7, cunoscută și sub numele de MK-7, este o formă de vitamina K care s-a dovedit că ajută la osteoporoză, boli cardiovasculare, inflamații, cancer, boala Alzheimer, diabet și neuropatie periferică. K2-7 este mai ușor absorbit și biodisponibil decât vitamina K1 (filochinona).

Majoritatea oamenilor primesc suficient MK-7  din dieta lor. Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie de un supliment dacă nu consumați alimente fermentate sau aveți anumite afecțiuni de sănătate.

Care sunt beneficiile vitaminei K2?

Vitamina K2 are mai multe beneficii care o fac o parte esențială a dietei tale. Iată opt motive pentru care ar trebui să vă asigurați că aveți suficientă vitamina K2:

  1. Vitamina K2 vă ajută să vă mențineți  oasele sănătoase.  Este esențial pentru absorbția corectă a calciului și ajută la prevenirea osteoporozei.
  2. Vitamina K2 ajută, de asemenea, să vă mențineți inima sănătoasă. Reduce riscul de calcificare arterială și boli cardiovascular.
  3. S-a demonstrat că vitamina K2 protejează împotriva cancerului, în special a cancerului de colon și de prostată.
  4. Vitamina K2 este, de asemenea, esențială pentru sănătatea creierului. Ajută la prevenirea bolii Alzheimer și a demenței.
  5. Vitamina K2 este esențială pentru coagularea corectă a sângelui. Fără suficientă vitamina K2, ai putea fi cu ușurință expus riscului de sângerare sau vânătăi.
  6. Vitamina K2 ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor gingiilor și a cariilor dentare.
  7. Vitamina K2 protejează împotriva pietrelor la rinichi și a infecțiilor tractului urinar .
  8. Vitamina K2 ajută la combaterea simptomelor legate de stres, cum ar fi anxietatea și depresia.